Obs! Blötlägg kikärterna i vatten över natten. Ett tips är att även jäsa degen över natten i kylen, för bättre arom och utbakning.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Obs! Blötlägg kikärterna i vatten över natten. Ett tips är att även jäsa degen över natten i kylen, för bättre arom och utbakning.
Smält smöret och tillsätt 1 deciliter mjölk. Tillsätt fiberhusk låt det svälla 10 minuter. Smula ner jästen och resten av mjölken i degbunken och rör om tills den löst sig. Tillsätt fiberhuskblandningen, salt, stött kardemumma, socker, ägg och glutenfri ljus mix blandat med bakpulver. Arbeta degen tills den släpper bunken. Plasta bunken och låt degen jäsa, cirka 45 minuter. Eller låt den jäsa i kylen över natten,
Ta upp och arbeta degen smidig på bakbordet. Dela den och rulla ut till längder. Dela dem i 8 bitar vardera. Rulla till runda bullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk, cirka 30 minuter (1 timme om degen jäst i kylen). Sätt ugnen på 225 grader.
Pensla bullarna med uppvispat ägg blandat med salt och grädda dem mitt i ugnen, cirka 10 minuter. Låt bullarna kallna på bakgaller under bakduk. Skär av ett avlångt lock på varje bulle och gröp ur lite av inkråmet med en gaffel.
Låt kikärterna rinna av i en sil. Fräs kikärterna i en stekpanna med brynt smör och muscovadosocker, 3 minuter. Låt svalna på tallrik. Lägg blandningen, strösocker, mjölk och bittermandelarom i matberedaren och mixa massan krämig och slät. Tillsätt inkråmet på slutet. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden tjock och spritsa på bullarna. Lägg på locken och sikta över florsocker.
Obs! Blötlägg kikärterna i vatten över natten. Ett tips är att även jäsa degen över natten i kylen, för bättre arom och utbakning.
Recept från Mitt kök