Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En somrig smulpaj som kan ätas av alla. Servera med mjölk- och glutenfri glass eller vispad kokosgrädde.
Smuldeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölmix, mandelmjöl, socker, rivet limeskal, bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölkfritt margarin och nyp ihop till en smulig deg.
Fyllning: Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i 5 mm tjocka skivor. Lägg dem i smorda portionspajformar. Fördela smuldegen över jordgubbarna.
Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna något och servera med vispad kokosgrädde eller gluten- och mjölkfri vaniljglass.