Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gluten- och mjölkfri smulpaj med jordgubbar

En somrig smulpaj som kan ätas av alla. Servera med mjölk- och glutenfri glass eller vispad kokosgrädde. 

Gluten- och mjölkfri smulpaj med jordgubbar
Gluten- och mjölkfri smulpaj med jordgubbar
Gluten- och mjölkfri smulpaj med jordgubbar
Foto: Thomas Carlén

Smuldeg

  • 2 dlglutenfri mjölmix- (samt mjölkfri) Lailas
  • 1 dlmandelmjöl
  • 0,5 dlströsocker
  • 1lime- rivet skal
  • 1 tskbakpulver
  • 100 gmjölkfritt margarin

Fyllning

  • 500 gjordgubbar
  • 0,5lime- rivet skal
  • 1 mskpotatismjöl
  • 0,5 dlströsocker

Till servering

  • vaniljglass- gluten- och mjölkfri, alt. vispad kokosgrädde

Gör så här

  1. Smuldeg: Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölmix, mandelmjöl, socker, rivet limeskal, bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölkfritt margarin och nyp ihop till en smulig deg.

  2. Fyllning: Skölj och snoppa jordgubbarna och skär dem i 5 mm tjocka skivor. Lägg dem i smorda portionspajformar. Fördela smuldegen över jordgubbarna.

  3.  Grädda i mitten av ugnen i 15–20 minuter. Låt svalna något och servera med vispad kokosgrädde eller gluten- och mjölkfri vaniljglass.

Vad tyckte du om receptet?