Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glöggryta

Recept på glöggryta. Enkelt med både kött och grönt från frysdisken.

GlöggrytaGlöggrytaGlöggryta
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 0,5lätt att laga- lätt strimlat, fryst nötkött från Scan á 300g
  • 0,5 mskrapsolja
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 1,25teriyakisås
  • 1 mskglögg
  • 1 tsksesamfrön

TILLBEHÖR

  • 100 gjasminris
  • 200 gwokgrönsaker

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

  2. Stek det frysta köttet i olja några minuter med vitlöken. Tillsätt teriyaki såsen och glöggen och koka upp. Strö över sesamfrön.

  3. Woka grönsakerna och servera dem och riset till grytan.

Vad tyckte du om receptet?