Recept på glöggmartini. Köp en god vitvinsglögg och blanda ihop en härligt julig drink på nolltid! Den kanelsockrade kanten ramar in på ett enkelt men fint sätt. Vill du göra en alkoholfri variant, skippar du ginen och väljer en alkoholfri glögg. Toppa då gärna med lite mousserande alkoholfritt vin.
När du ändrar antalet portioner så kan tillagningstiden ändras. Den är beräknad efter grundreceptet.
Det är bara måtten till vänster, före ingrediensen, som räknas om. Inte det som kan stå i parentesen efter.
20 clvitvinsglögg
6 clgin
4 clsockerlag
4 clcitron- pressad
is
Garnering
2 mskströsocker
1 tskkanel- mald
1citronklyfta
rosmarinkvistar- ev
Gör så här
Blanda socker och kanel på ett litet fat. Gnid kanten på glasen med citron och doppa dem sedan i kanel- och sockerblandningen.
Mät upp glögg och gin i en kanna med is. Smaka av med sockerlag och citronsaft. Rör runt så att allt blir riktigt kallt och sila sedan upp i glasen. Garnera gärna med en kvist rosmarin.
Vad tyckte du om receptet?
(Betyg: 4,6 · 14 röster)
KÖKSTIPSETGör sockerlag så här: Blanda en del socker med två delar vatten. Koka häftigt utan lock till simmig konsistens. Låt svalna. Går att spara i en månad i burk med lock.