Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glöggmarinerad aprikossylt

Årets enklaste recept? Blixtsnabbt har du en kryddigt söt ”färsk” sylt som är lika god till rostat bröd eller en bit ost.

Glöggmarinerad aprikossylt
Glöggmarinerad aprikossylt
Glöggmarinerad aprikossylt
Foto: Ulrika Pousette

Glöggmarinerad aprikossylt

  • 1 påseaprikoser- torkade, (200 g)
  • 1,5 dlvit glögg med citrus och ingefära (Blossa 2012)

Gör så här

  1. Klipp aprikoserna i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll över glöggen. Låt stå i rumstemperatur ca 3 timmar.

  2. Låt aprikoserna rinna av men spara glöggen. Mixa aprikoserna med mixerstav, späd med glöggen så att sylten får bredbar konsistens. Förvara sylten i kylen.

  3. Här serveras sylten på västerbottensscones!

Vad tyckte du om receptet?