Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Jello shots på glögg

Välj gärna en lätt eller alkoholfri glögg, annars smakar jello-shoten mycket sprit. Dessutom kan jellon bli grumlig med alkoholstark rödvinsglögg. På bilden har vi använt vitvinsglögg.

Jello shots på glögg
Jello shots på glögg
Jello shots på glögg
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3gelatinblad
  • 3 dlglögg- gärna alkoholfri

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med kallt vatten ca 5 min.

  2. Koka upp 1 dl av glöggen i en kastrull. Dra kastrullen från plattan. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i glöggen under omrörning. Tillsätt resten av glöggen.

  3. Fördela i små snapsglas eller glöggkoppar och låt stelna i kylen minst 1 timme. Förvara kallt.

Vad tyckte du om receptet?