Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Kanelsemifreddo med glögginkokta plommon

Servera plommonen och lättvispad grädde till kanelsemifreddon. Om man vill kan man krossa lite pepparkakor och strö över.

Kanelsemifreddo med glögginkokta plommon
Kanelsemifreddo med glögginkokta plommon
Kanelsemifreddo med glögginkokta plommon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Glögginkokta plommon

  • 5 dlglögg
  • 3 dlströsocker
  • 2kanelstänger
  • 2lagerblad
  • 5svartpepparkorn
  • 800 gplommon

Honungsrostade pekannötter

  • 1 dlpekannötter
  • 1 mskhonung- flytande

Kanelsemifreddo

  • 5 dlvispgrädde
  • 5äggulor- (spara ett par äggvitor)
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 mskkanel- malen
  • 2äggvitor

Att pudra över

  • kanel

Gör så här

  1. Glögginkokta plommon: Häll glöggen i en kastrull och rör i sockret, kanelstängerna, lagerblad och peppar. Koka upp lagen och lägg i plommonen. Sjud i ett par minuter.

  2. Dra av kastrullen från värmen. Lägg plommonen i en väl rengjord glasburk och häll på lagen. Sätt på locket och låt svalna.

  3. Honungsrostade pekannötter: Rosta pekannötterna i en stekpanna, häll över honungen och koka till en fin karamell. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.

  4. Kanelsemifreddo: Vispa upp grädden och ställ in i kylen.

  5. Vispa äggulorna och sockret till ett fluffigt skum med elvisp. Vispa i kanel.

  6. Vispa upp äggvitorna i en separat skål. Vänd ner grädden i äggulorna, och vänd sist i den uppvispade äggvitan.

  7. Häll upp allt i en form, lägg på pekannötter och pudra över lite kanel.

  8. Sätt in formen i frysen i minst 5 timmar.

  9. Ta ut glassen 10 minuter före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök