Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Servera plommonen och lättvispad grädde till kanelsemifreddon. Om man vill kan man krossa lite pepparkakor och strö över.
Glögginkokta plommon: Häll glöggen i en kastrull och rör i sockret, kanelstängerna, lagerblad och peppar. Koka upp lagen och lägg i plommonen. Sjud i ett par minuter.
Dra av kastrullen från värmen. Lägg plommonen i en väl rengjord glasburk och häll på lagen. Sätt på locket och låt svalna.
Honungsrostade pekannötter: Rosta pekannötterna i en stekpanna, häll över honungen och koka till en fin karamell. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper och låt svalna.
Kanelsemifreddo: Vispa upp grädden och ställ in i kylen.
Vispa äggulorna och sockret till ett fluffigt skum med elvisp. Vispa i kanel.
Vispa upp äggvitorna i en separat skål. Vänd ner grädden i äggulorna, och vänd sist i den uppvispade äggvitan.
Häll upp allt i en form, lägg på pekannötter och pudra över lite kanel.
Sätt in formen i frysen i minst 5 timmar.
Ta ut glassen 10 minuter före servering.
Recept från Mitt kök