Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glöggdrink på hemgjord äppelglögg smakar lika bra med som utan alkohol. En härligt röd äppelglögg blir grunden till dessa goda och festliga drinkar. Perfekta att sippa på när det är uppesittarkväll.
Hacka äpplena grovt, med kärnhus och skal, och lägg dem i en kastrull. Häll på vin, äppeljuice och vatten. Tillsätt kryddorna. Koka upp och låt blandningen sjuda 2-3 min. Ta kastrullen från värmen. Låt kallna under lock. Sila glöggen i en finmaskig sil och låt rinna av ordentligt. Ställ glöggen i kylen.
Med alkohol: Fyll glasen till hälften med äppelglögg. Tillsätt 2-3 cl calvados per glas och toppa med mousserande vin.
Utan alkohol: Doppa kanterna på glasen i en skål med vatten och därefter i strössel. Låt torka en liten stund. Fyll glasen till hälften med äppelglögg. Toppa med bubbelvatten.