Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glögg-”dagens”

Glöggfest behöver inte innebära raggsockor och pepparkakor med släkt och familj. Bjud in dina vänner på glamoröst glöggparty med mousserande glögg. Glöggsmaken känns igen, men här serveras den kall och bubblande.

Glögg-”dagens”
Glögg-”dagens”
Glögg-”dagens”
Glöggfest behöver inte innebära raggsockor och pepparkakor med släkt och familj. Bjud in dina vänner på glamoröst glöggparty med mingel, snittar och en lite lyxigare julkänsla. Foto: Magnus Skoglöf

Det här behövs till 1 liter

  • 1pomeransskal- torkat
  • 1 bitingefära- torkad
  • 2 bitarkanel- hel
  • 2 tskkardemummakärnor- grovstötta
  • 5kryddnejlikor
  • 2 dlportvin
  • 1 flaskarödvin
  • 11,5 dlråsocker
  • 1 dlrussin

Till servering

  • mandel- skållad och skalad
  • russin

Gör så här

  1. Häll vinet i en kastrull och tillsätt socker och kryddor. Värm utan lock ca 20 min, det ska inte koka.  Kyl och sila sedan bort kryddorna.

  2. Häll ½ dl vinlag i ett glas med mycket is. Toppa med 1 dl Sprite.

Vad tyckte du om receptet?