Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Vildsvinsskav med kantareller

Vildsvinsskav på muurikka, en stor panna som kan ställas på grillen eller över öppen eld.

Vildsvinsskav med kantareller
Vildsvinsskav med kantareller
Vildsvinsskav med kantareller
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 600 gvildsvin- tunt skivad bog av, eller vildsvinsskav
  • 1rödlök- stor
  • 150 gkantareller
  • 1 msksmör
  • 0,5 mskrapsolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 3 dlvatten
  • 2 dlvispgrädde
  • 0,5 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 dlsvarta vinbär
  • 600 gmandelpotatis- kokt

Garnering

  • 2 mskbladpersilja- hackad

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Ansa kantarellerna.

  2. Stek köttet i smör och olja i en muurikka, wok eller stor stekpanna. Tillsätt lök och kantareller och låt steka med ca 3 min. Krydda med salt och peppar.

  3. Blanda i vatten och grädde. Låt puttra ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten.

  4. Blanda ner vinbären och redningen i pannan och låt koka 1 minut. Halvera potatisen och blanda ner i pannan. Garnera med persilja och servera.

Vad tyckte du om receptet?