Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasstårta till påsk

Recept på glasstårta med grönsaksland. Supergod glass utan glassmaskin! Smaken påminner om glassen cookies n’cream. Äggvitor går bra att frysa.

Glasstårta till påsk
Glasstårta till påsk
Glasstårta till påsk
Recept på glasstårta i påsk Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3äggvitor
  • 5 dlvispgrädde
  • 6äggulor
  • 2 dlflorsocker
  • 0,5 tskvaniljpulver

Garnering

  • 1 pktOreo cookies- (ca 154 g)
  • marsipan- olika färger

Gör så här

  1. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vispa grädden fluffig, nästan fast, i en annan bunke. Vispa äggulor, florsocker och vaniljsocker i en tredje bunke ljust och pösigt.

  2. Vänd ner grädde och äggviteskum i äggulepöset.

  3. Häll smeten i en form, ca 20 x 25 cm med hög kant, och ställ in i frysen ca 6 timmar.

  4. Låt glassen tina i rumstemperatur ca 15 min före servering. Mixa kexen och strö smulet över glassen. Garnera med marsipangrönsaker.

Vad tyckte du om receptet?