Recept på hemgjord nötkräm hittar du här!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sötchock! Frasig marängbotten, krämig färskostfyllning, Nutella och rostade hasselnötter. Toppa sen härligheten med sommarbär och succén är given!
Rosta nötterna i en torr och het panna. Gnugga av skalet mellan hushållspapper. Grovhacka nötterna.
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten 5 minuter. Värm lite av grädden i en liten kastrull. Ta från värmen och låt gelatinet smälta däri. Låt svalna.
Vispa äggulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa försiktigt ner ost och Nutella.
Vispa resten av grädden. Vänd ner den i äggsmeten med luftiga tag.
Vänd ner gelatinblandningen i smeten.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i gräddsmeten.
Lägg marängen i en form med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Häll på smeten, täck över formen och frys tårtan minst 4 timmar.
Ta fram tårtan i rumstemperatur en stund innan servering. Strö på hackade nötter och garnera med färska bär och mynta.
Recept på hemgjord nötkräm hittar du här!
Recept från Mitt kök