Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasstårta med mandel och bär

Så här enkelt är det att göra sin egen glasstårta. Och kan det bli annat än gott med så härliga ingredienser?

Glasstårta med mandel och bär
Glasstårta med mandel och bär
Glasstårta med mandel och bär
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 lvaniljglass
  • 1 lhallonsorbet
  • 3 dlblåbär
  • 3 dlhallon
  • 2 mskströsocker
  • 1 pktmandelbiskvier- 150 g
  • 1,5 tskkanel
  • 100 gsmör- smält
  • 1 stcitron- rivet skal från

Garnering

  • bär- färska

Gör så här

  1. Kläm fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 centimeter i diameter. Ta fram glass och sorbet ur frysen så att de mjuknar lite.

  2. Blanda bären med sockret och låt dem safta sig en stund.

  3. Smula mandelbiskvierna i en matberedare, tillsätt kanelen och det smälta smöret. Bred ut smulorna i formen.

  4. Rör vaniljglassen mjuk och blanda i det rivna citronskalet. Bred vaniljglassen över mandelbottnen. Fördela bären över glassen och tryck ner dem lite. Bred sorbeten över. Täck över formen och frys tårtan minst fyra timmar innan servering.

  5. Låt glasstårtan stå i rumstemperatur cirka 10 minuter innan du försiktigt lossar den ur formen. Temperera sedan tårtan ytterligare cirka 20 minuter innan den garneras med färska bär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök