Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasstårta med jordnötter & non stop

Amerikansk godisblandning kallar vi den här kombon av jordnötter, russin och Non stop. Sött, salt och crunch i en munsbit. Här hittar du recept på världens enklaste chokladsås.

Glasstårta med jordnötter & non stop
Glasstårta med jordnötter & non stop
Glasstårta med jordnötter & non stop
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 25maränger
  • 5 dlvispgrädde
  • 5äggulor- + 2 äggvitor
  • 1 dlströsocker
  • 2 tskvaniljsocker
  • 1 dljordnötter
  • 1 dlrussin
  • 1 dlNonstop

Till garnering

  • chokladsås

Gör så här

  1. Lägg hela maränger i botten på en springform, cirka 20 centimeter i diameter.

  2. Vispa grädden. Vispa äggulorna, sockret och vaniljsocker till ett fluffigt skum.

  3. Vispa upp äggvitorna i en separat skål.

  4. Blanda ihop äggulorna med grädden och vänd sist i äggvitan. Häll allt i formen.

  5. Blanda jordnötter, russin och Non stop i en skål. Strö hälften av blandningen över smeten och sätt in formen i frysen i minst 5–6 timmar.

  6. Ta ut formen och ta bort kanten. Strö över resten av blandningen och ringla chokladsås 1-2-3 över tårtan före servering.

Vad tyckte du om receptet?

Amerikansk godisblandning kallar vi den här kombon av jordnötter, russin och Non stop. Sött, salt och crunch i en munsbit. Här hittar du recept på världens enklaste chokladsås.

Recept från Mitt kök