Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasstårta med jordgubbar

Så här lätt kan det vara att göra sin egen glasstårta. Med färdigköpta marängbottnar, sorbet och jordgubbar är den här tårtan perfekt för det enkla sommarköket.

Glasstårta med jordgubbar
Glasstårta med jordgubbar
Glasstårta med jordgubbar
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 2marängbottnar- färdigköpta

Fyllning

  • 500 gjordgubbar
  • 2 mskströsocker
  • 1lime- rivet skal och saft
  • 0,5 lhallon- eller svart vinbärssorbet
  • mynta- färsk

Gör så här

  1. Skiva jordgubbarna.

  2. Blanda ihop socker, limeskal och -saft och rör tills sockret löst sig.

  3. Vid servering: Skiva sorbeten och fördela hälften över den ena marängbottnen. Lägg på hälften av jordgubbarna och ringla över hälften av limesockret.

  4. Täck med den andra marängbottnen. Upprepa fyllningen och garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök