Recept av Viktoria Buskqvist
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på glasstårta med jordgubbar, vit choklad och lime. Denna superenkla glasstårta mixas bara ihop och förvaras färdig i frysen.
Mixa frysta jordgubbar, socker och 3 dl grädde i matberedare. Häll smeten i en form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Ställ in i frysen under tiden du gör den vita glassen.
Smält chokladen över vattenbad eller i mikro. Vispa choklad, ägg och 3 dl grädde med elvisp till en krämig smet. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Blanda ner limeskal och limesaft i smeten.
Häll chokladsmeten över jordgubbsglassen i formen och frys in ca 4 timmar.
Ta fram och temperera glasstårtan i rumstemperatur ca 20 min före servering. Garnera med jordgubbar och lime.
Recept av Viktoria Buskqvist