Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vacker tårta med tre lager glass på en god nötbotten. Spritsa på gräddrosor med en stjärntyll och dekorera med färska bär.
Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform cirka 20 centimeter i diameter. Smörj kanterna.
Mixa nötterna. Vispa ägg och honung fluffigt. Blanda med nötterna och maizenan.
Häll upp smeten i formen och grädda i cirka 20 minuter.
Fyllning: Vispa upp grädden. Vispa honungen, äggulorna och vaniljpulver fluffigt. Vänd i grädden.
Dela upp smeten i tre skålar. Blanda blåbärspuré i en, hallonpuré i en och låt den tredje vara som den är.
Häll den med blåbärsfyllning i botten på formen. Sätt in den i frysen tills ytan börjar stelna något.
Lägg på nästa lager med den vita vaniljfyllningen utan bär och sätt in i frysen tills den börjat stelna.
Lägg på det sista lagret med hallonfyllning.
Låt glasstårtan stå i frysen i minst 6 timmar eller över natten.
Montering: Ta ut den 15 minuter före servering.
Fyll en spritspåse med vispad grädde och spritsa på rosor med en stjärntyll. Garnera med färska bär.
Recept från Mitt kök