Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasstårta

Stilig och synnerligen god glasstårta som pryder den bästa av fester!

GlasstårtaGlasstårtaGlasstårta
THOMAS CARLÉN

Ingredienser

  • 0,5 lhallonsorbet- färdigköpt
  • 0,5 lflädersorbet- färdigköpt
  • 14savoiardikex- cirka
  • 250 ghallon- cirka, vinbär och jordgubbar
  • jordgubbsblad- kan uteslutas
  • sidenband

Halvsyltade jordgubbar

  • 1,5 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 2 mskglukos
  • 250 gjordgubbar

Parfait

  • 0,5 dlsocker
  • 1 dlvatten
  • 4äggulor
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2 tskvaniljsocker
  • 250 gjordgubbar- halvsyltade

Gör så här

  1. SYLTA. Koka upp socker, vatten och glukos i en kastrull. Häll sockerlagen över jordgubbarna i en skål. Häll över i en burk när de svalnat och låt stå 1 dygn i kylen.

  2. VISPA. Blanda socker och vatten till parfaiten i en kastrull och koka upp. Lyft kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning.

  3. KYL. Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen och värm under vispning på svag värme tills den blir tjock och krämig. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och vispa tills krämen har svalnat.

  4. BLANDA. Väg upp 250 g halvsyltade jordgubbar med lite sockerlag. Mosa med en gaffel och blanda med äggkrämen. Vispa grädden tjock och blanda ner i smeten med vaniljsockret.

  5. VARVA. Låt hallonsorbeten halvtina och bred ut den i botten på en bakform klädd med plastfolie. Fyll på med parfaitsmet och frys i minst 4 timmar. Låt flädersorbeten halvtina och bred den över parfaiten. Frys i minst 1 timme.

  6. DEKORERA. Lossa tårtan från formen. Dekorera med halva savoiardikex, snittytan mot fatet. Fördela hallon, vinbärsklasar och delade jordgubbar. Dekorera med blad och knyt ett sidenband runt tårtan.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök