Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Stilig och synnerligen god glasstårta som pryder den bästa av fester!
SYLTA. Koka upp socker, vatten och glukos i en kastrull. Häll sockerlagen över jordgubbarna i en skål. Häll över i en burk när de svalnat och låt stå 1 dygn i kylen.
VISPA. Blanda socker och vatten till parfaiten i en kastrull och koka upp. Lyft kastrullen från värmen. Vispa äggulorna i en skål och häll i sockerlagen under kraftig vispning.
KYL. Häll tillbaka äggblandningen i kastrullen och värm under vispning på svag värme tills den blir tjock och krämig. Ställ kastrullen i kallt vattenbad och vispa tills krämen har svalnat.
BLANDA. Väg upp 250 g halvsyltade jordgubbar med lite sockerlag. Mosa med en gaffel och blanda med äggkrämen. Vispa grädden tjock och blanda ner i smeten med vaniljsockret.
VARVA. Låt hallonsorbeten halvtina och bred ut den i botten på en bakform klädd med plastfolie. Fyll på med parfaitsmet och frys i minst 4 timmar. Låt flädersorbeten halvtina och bred den över parfaiten. Frys i minst 1 timme.
DEKORERA. Lossa tårtan från formen. Dekorera med halva savoiardikex, snittytan mot fatet. Fördela hallon, vinbärsklasar och delade jordgubbar. Dekorera med blad och knyt ett sidenband runt tårtan.
Recept från Mitt kök