Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på glasspinnar med yoghurtglass och jordgubbssorbet. Glasspinneformar finns att köpa i en mängd olika storlekar och utföranden. Vi har använt formar som rymmer ca 1 dl per glass. Bara hälften av den vispade äggvitan används i sorbeten då det är svårt att vispa en mindre mängd.
Rör ihop yoghurt, kondenserad mjölk och vaniljsocker till en slät kräm.
Jordgubbssorbet: Snoppa och skiva jordgubbarna. Koka upp jordgubbar, socker och vatten i en kastrull så att sockret löses upp. Ta kastrullen från värmen och låt kallna. Mixa jordgubbarna i en matberedare eller med mixerstav.
Vispa äggvitan fast i en skål. Vänd ner hälften i jordgubbspurén.
Skeda i lite av yoghurtglassen i glassformarna. Ställ in i frysen ca 20 min tills krämen har börjat frysa. Ta ut och tillsätt lite jordgubbssorbet. Ställ in i frysen igen. Fortsätt att varva glass och sorbet på samma vis tills formarna är fyllda. Ställ i frysen tills de är helt frysta.
När glassarna ska ätas, lossas glassen genom att hastigt doppa formarna i varmt vatten.