Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasskakor  

Glasskakor är världens enklaste dessert tack vare färdiga havreflarn och god glass. Hittar man inte enkla havreflarn med choklad kan man ta varianten utan choklad, nästan lika gott. Men välj glass av bra kvalitet.

Glasskakor  Glasskakor  Glasskakor  
Glasskakor med pistaschnötter och bär. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 50 gpistaschnötter- skalade
  • 4 kulorglass- gärna jordgubb eller hallon
  • 8havreflarn- med choklad
  • 1 dlhallon- + 1 dl eller andra bär

Gör så här

  1. Gör ett litet klipp i påsen med pistaschnötterna och krossa dem i påsen med en kastrull mot skärbrädan. Häll ut dem på ett mindre fat.

  2. Låt glassen mjukna i kyl eller rumstemperatur ca 15 min. Blanda 1 dl hallon i glassen och forma kulor. Tryck fast dem mellan två havreflarn. Rulla glasskanten i pistaschnötter och lägg kakan på ett fat.

  3. Ställ den i frysen. Servera med 1 dl hallon.

Vad tyckte du om receptet?