Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glassbollar i choklad

Förvandla glassen till små frestande munsbitar. Smaker på glass och choklad väljer du själv.

Glassbollar  i choklad
Glassbollar  i choklad
Glassbollar  i choklad

Ingredienser

  • 0,5 lglass
  • 100 gchoklad
  • 2 mskkokos
  • 2 mskströssel

Gör så här

  1. Ställ en tallrik med bakplåtspapper i frysen ca 15 min.

  2. Doppa ett kuljärn i varmt vatten och forma glasskulor. Lägg över på tallriken. Skölj kuljärnet mellan varje kula.

  3. Ställ glasskulorna i kylen. Rosta kokosen 2-3 min i torr het panna under omrörning. Smält chokladen i vattenbad.

  4. Ringla chokladen över glassen och strö kokos och/eller strössel över glasskulorna. Förvara i frysen till servering.

Vad tyckte du om receptet?