Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glass-sandwich med rabarber

Recept på glass-sandwich med rabarber. Om man vill göra det extra enkelt kan man riva chokladen över i stället för att smälta och doppa kexen i choklad.

Glass-sandwich med rabarberGlass-sandwich med rabarberGlass-sandwich med rabarber
Recept på glass-sandwich med rabarber. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 225 grabarber- gärna en röd sort
  • 0,75 dlvatten
  • 0,75 dlströsocker- + 0,5 dl
  • 3 dlvispgrädde
  • 3äggulor
  • 1äggvita
  • 16kex- eller smörgåsrån

Garnering

  • 50 gchoklad- mörk
  • 50 gchoklad- vit

Gör så här

  1. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Lägg dem i en kastrull och häll på vatten och 3/4 dl socker. Sjud utan lock tills rabarbern mjuknat. Låt kallna.

  2. Vispa grädden till fast skum. Vispa äggulor och 1/2 dl socker fluffigt. Vispa upp äggvitan. Rör ner rabarbern i äggulesmeten. Vänd ner grädde och äggvita.

  3. Häll smeten i en form, ca 20 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper. Frys den ca 5 timmar.

  4. Garnering: Hacka och smält de båda chokladsorterna i mikro eller över vattenbad. Doppa halva kexen eller utstansade rundlar ur smörgåsrån i choklad och låt stelna i frysen.

  5. Stansa ut rundlar av glassen, ca 6 cm i diameter. Lägg glassen mellan två kex. Ställ bakelserna i frysen.

Vad tyckte du om receptet?