Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glass på ros & jordgubbar

En underbar kombination är rosor och jordgubbar. Var försiktig med rosenvattnet – smaken ska bara anas.

Glass på ros & jordgubbar
Glass på ros & jordgubbar
Glass på ros & jordgubbar
EVA HILDÉN SMITH

Ingredienser

  • 0,5 ljordgubbar
  • 1 dlsocker
  • 0,5citron- finrivet skal och saft
  • 1 lvispgrädde
  • 35 mskrosenvatten- som kan användas till bakning

Gör så här

  1. Snoppa och skiva jordgubbar. Blanda jordgubbar med socker, finrivet citronskal och saft och låt marinera ett par timmar.

  2. Mosa jordgubbarna med en gaffel eller i mixern. Vispa grädden och blanda med jordgubbsmoset. Smaksätt varsamt med rosenvatten.

  3. Frys glassen i glassmaskin eller i en skål i frysen. Om du fryser i frysen så rör smeten varje halvtimme med en gaffel så att glassen får en bra konsistens. Servera med pistaschkakorna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök