Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glass- och marängtårta – recept

Använd glassform eller skål, som tål att frysas, gärna med rund botten, 1,75 liter.

Glass- och marängtårta – recept
Glass- och marängtårta – recept
Glass- och marängtårta – recept
Foto: Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 0,75 ljordgubbsorbet
  • 0,5 lblåbärssorbet
  • 0,5 lpistaschglass
  • 3äggvitor
  • 5 dlsocker
  • 1färdigköpt sockerkaksbotten- tunn rund

Gör så här

  1. Täck insidan av skålen med plastfolie. Bred jordgubbsorbet, blåbärsorbet och pistaschglass i skålen i tre lager. Täck med plastfilm och ställi frysen 5-6 timmar eller över natten.

  2. Doppa skålen hastigt i hett vatten och stjälp upp glassen på en tallrik med bakplåtspapper. Frys in minst 2 timmar till.

  3. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Tilsätt hälften av sockret och vispa till hårt skum. Vispa i resten av sockret, lite i taget, och vispa till marängen är blank, 2-3 minuter.

  4. Lägg sockerkakan på ett ugnssäkert serveringsfat. Ta bort plastfolien och placera glassen ovanpå. Bred över marängen som en tät huva. Bränn försiktigt med brulébrännare så att marängen får fin färg. Servera genast!

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök