Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vårrulledeg, som man köper i asiatiska butiker, är en suverän produkt. Den är lätt att arbeta med och här har jag gjort frasiga skålar av plattorna.
Sätt ugnen på 200°.
Tina vårulledegen i förpackningen. Lossa arken och lägg dem i cocotteformar så att det bildas en skål. Pensla med smör och strö över socker. Grädda mitt i ugnen 8-10 min tills de börjar få färg. Låt svalna i formen och ta sedan ur dem försiktigt.
Kärna ur tomaterna. Tärna tomatkött och aprikoser.
Koka tomater, aprikoser och strösocker ca 5 min. Rör då och då. Låt svalna och smaka av med likör.
Lägg glasskulor i skålarna och skeda över kompott.