Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glass med tomat- och aprikoskompott i spröd skål

Vårrulledeg, som man köper i asiatiska butiker, är en suverän produkt. Den är lätt att arbeta med och här har jag gjort frasiga skålar av plattorna.

Glass med tomat- och aprikoskompott i spröd skålGlass med tomat- och aprikoskompott i spröd skålGlass med tomat- och aprikoskompott i spröd skål

Ingredienser

  • 4cocotteformar
  • 4 arkvårrulledeg- (20x20 cm)
  • 1 msksmör- smält
  • 1 mskströsocker

Tomat- och aprikoskompott

  • 2tomater
  • 6aprikoser- torkade
  • 3 mskströsocker
  • 2 mskCointreau

Tillbehör

  • 0,5 lvaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Tina vårulledegen i förpackningen. Lossa arken och lägg dem i cocotteformar så att det bildas en skål. Pensla med smör och strö över socker. Grädda mitt i ugnen 8-10 min tills de börjar få färg. Låt svalna i formen och ta sedan ur dem försiktigt.

  3. Kärna ur tomaterna. Tärna tomatkött och aprikoser.

  4. Koka tomater, aprikoser och strösocker ca 5 min. Rör då och då. Låt svalna och smaka av med likör.

  5. Lägg glasskulor i skålarna och skeda över kompott.

Vad tyckte du om receptet?