Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glass med körsbär och frasigt kokosströssel

Glass med körsbär och frasigt kokosströssel är en lättlagad dessert. Välj vaniljglass av hög kvalitet så får du en riktigt lyxig dessert som dessutom går snabbt att tillreda.

Glass med körsbär och frasigt kokosströsselGlass med körsbär och frasigt kokosströsselGlass med körsbär och frasigt kokosströssel
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 150 gkörsbär- frysta
  • 0,5 lvaniljglass

Strössel

  • 1 dlkokos- riven
  • 1 msksmör
  • 1 mskströsocker
  • 1 mskkakao
  • 0,5 krmsalt

Gör så här

  1. Strössel: Stek kokosen i smör tills den fått fin färg. Tillsätt socker, kakao och salt och stek ytterligare ca 2 min under omrörning. Låt strösslet kallna.

  2. Värm körsbären i en kastrull så att de tinar.

  3. Fördela strössel och körsbär på tallrikar eller i skålar. Lägg på glass och servera genast.

Vad tyckte du om receptet?