Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glass med espressosås och dinkelfras

Avsluta middagen med glass och chokladsås.

Glass med espressosås och dinkelfrasGlass med espressosås och dinkelfrasGlass med espressosås och dinkelfras
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 4 storavaniljglass- kulor

Sås

  • 1 dlvatten
  • 1 dlkakao
  • 1 dlråsocker
  • 2 tskespressopulver- frystorkat

Dinkelfras

  • 2 msksmör
  • 1 dldinkelflingor
  • 1 mskråsocker
  • 1 tskkakao
  • 1 tskespressopulver- frystorkat

Gör så här

  1. Såsen: Vispa ihop vatten, kakao och socker i en kastrull. Låt koka någon minut. Vispa i kaffepulvret.

  2. Fraset: Smält smöret i en kastrull. Rör i dinkelflingor, socker, kakao och kaffepulver. Låt fräsa ihop någon minut. Häll ut fraset på en tallrik.

  3. Häll upp ljummen sås i 4 glas. Lägg i glassen. Strö på dinkelfraset.

  4. Förbered desserten. Gör såsen och fraset. Värm på såsen och lägg upp desserten vid servering.

  5. Rosta bröden till förrätten. Lägg på anklevern, täck med plastfolie. Dekorera med fikon och marmelad vid servering.

  6. Gör såsen till köttet. Ta av från värmen. Stek köttet strax innan förrätten ska serveras. Håll varmt i ugnen, 100 grader. Värm på såsen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök