Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Vi har nog alla någon gång ätit Ben & Jerry's Caramel Cookie Dough och tänkt att det skulle vara gött att kunna göra den själv hemma. Det kan man, och det är lättare än vad man skulle kunna tro att det är.
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör med farinsocker. Tillsätt salt, vaniljsocker och chokladknappar.
Smörj en form, tryck ut degen i formen och grädda i 18 minuter.
Cookie dough: Vispa smör, farinsocker och socker. Rör i mjölk, vaniljsocker, salt, chokladknappar och mjöl. Rulla små bollar, lägg i frysen en stund tills de stelnat. När skalet svalnat, fyll med halva burken av kolan (dulche de leche).
Fyllning: Vispa glassen tills den blir som mjukglass. Vänd i cookie dough-bollarna, men spara några till garnering. Lägg på smeten på kolan och ställ formen i frysen i minst 3 timmar.
Ta ut och garnera med bollarna, värm resten av kolan på svag värme tills den bli något tunnare, ringla över bollarna på glassen. Frys igen tills allt har stelnat
Recept från Mitt kök