Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glass- & marängtårta

Läcker nyårsfavorit! Använd glassform eller skål, som tål att frysas, gärna med rund botten, 1,75 liter.

Glass- & marängtårtaGlass- & marängtårtaGlass- & marängtårta
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 0,75 ljordgubbsorbet
  • 0,5 lblåbärssorbet
  • 0,5 lpistaschglass
  • 3äggvitor
  • 1,5 dlsocker
  • 1färdigköpt sockerkaksbotten- tunn rund

Gör så här

  1. Täck insidan av en skål med plastfolie. Bred jordgubbsorbet, blåbärsorbet och pistaschglass i skålen i tre lager. Täck med plastfilm och ställ i frysen 5-6 timmar eller över natten.

  2. Doppa skålen hastigt i hett vatten och stjälp upp glassen på en tallrik med bakplåtspapper. Frys in minst 2 timmar till.

  3. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt hälften av sockret och vispa till hårt skum. Vispa i resten av sockret, lite i taget, och vispa tills marängen är blank, 2-3 minuter.

  4. Ta fram ett serveringsfat där du placerar sockerkaksbotten. Ta bort plastfolien och placera glassen på sockerkakan. Bred över marängen som en tät huva. Bränn försiktigt med brulébrännare, så att marängen får fin färg. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök