Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glass i glas med chokladtak

Konjak och hjortron är en god kombination. Här med vaniljglass i glas under chokladtak.

Glass i glas med chokladtak
Glass i glas med chokladtak
Glass i glas med chokladtak

Ingredienser

  • 100 ghjortron- frysta, eller hjortronsylt
  • 2 mskflorsocker
  • 1 mskkonjak
  • 0,5 lvaniljglass
  • 50 gmörk choklad- mörk

Gör så här

  1. Rör ut hjortronen med florsocker och konjak – sylten med enbart konjak.

  2. Fördela blandningen i fyra dessertglas. Lägg i glassen, släta till ytan och ställ in i frysen under folie.

  3. Inför serveringen: Smält chokladen i mikrovågsugnen och stryk ett tunt lager över glassen. Temperera gärna glasen i rumstemperatur 10 minuter innan de serveras.

Vad tyckte du om receptet?