Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasnudlar med stekt färs och koreansk chilipasta

Recept på glasnudlar med chilipasta. Superenkel allt i ett-rätt med tunna glasnudlar som görs av mungbönor. Här smaksätts de med koreansk chilipasta. Godast blir den med ljus färs som kyckling, kalkon eller fläskfärs. Gochujangpasta är en fermenterad chilipasta och finns i större livsmedelsbutiker, till exempel under varumärket Risbergs.

Glasnudlar med stekt färs och koreansk chilipastaGlasnudlar med stekt färs och koreansk chilipastaGlasnudlar med stekt färs och koreansk chilipasta
Glasnudlar med färs, ingefära, vitlök och chilipasta. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 gglasnudlar- (vermicelli av mungbönor)
  • 400 gkalkonfärs- eller kycklingfärs
  • 1vitlöksklyfta
  • 2salladslökar- eller det gröna från en purjolök
  • 1hönsbuljongtärning
  • 1 mskingefära- riven
  • 1orange paprika
  • 200 gpak choi
  • 2 mskgochujangpasta
  • 2 mskljus soja
  • rapsolja
  • strösocker

Gör så här

  1. Lägg nudlarna i kallt vatten i ca 10 min. Skölj och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Skär salladslöken fint. Koka upp 4 dl vatten med hönsbuljongtärningen.

  2. Stek färsen i 1 msk olja så den blir brynt och smulig, använd en stor stekpanna eller wok. Tillsätt vitlök och ingefära. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär pak choi i mindre bitar.

  3. Tillsätt gochujang, 1 msk socker, soja och salladslök, spara lite av löken till garnering. Klipp i nudlarna tvärs över några gånger så blir de enklare att servera. Lägg nudlarna i pannan och blanda om. Häll på varm buljong och koka upp. Sjud i ca 8 min, rör då och då.

  4. Blanda ner grönsakerna i stek-pannan och servera med salladslök på toppen.

Vad tyckte du om receptet?