Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på glasnudlar med chilipasta. Superenkel allt i ett-rätt med tunna glasnudlar som görs av mungbönor. Här smaksätts de med koreansk chilipasta. Godast blir den med ljus färs som kyckling, kalkon eller fläskfärs. Gochujangpasta är en fermenterad chilipasta och finns i större livsmedelsbutiker, till exempel under varumärket Risbergs.
Lägg nudlarna i kallt vatten i ca 10 min. Skölj och låt dem rinna av. Skala och finhacka vitlöken. Skär salladslöken fint. Koka upp 4 dl vatten med hönsbuljongtärningen.
Stek färsen i 1 msk olja så den blir brynt och smulig, använd en stor stekpanna eller wok. Tillsätt vitlök och ingefära. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär pak choi i mindre bitar.
Tillsätt gochujang, 1 msk socker, soja och salladslök, spara lite av löken till garnering. Klipp i nudlarna tvärs över några gånger så blir de enklare att servera. Lägg nudlarna i pannan och blanda om. Häll på varm buljong och koka upp. Sjud i ca 8 min, rör då och då.
Blanda ner grönsakerna i stek-pannan och servera med salladslök på toppen.