Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasnudlar med mango och oxfilé

Enkel nudelsallad med fräscha asiatiska smaker som toppas med lätthalstrad oxfilé passar lika bra en vardag som fredagskväll – helt enkelt när man vill äta något gott, men inte hinner tillbringa timmar i köket.

Glasnudlar med mango och oxfiléGlasnudlar med mango och oxfiléGlasnudlar med mango och oxfilé
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 150 gglasnudlar
  • salt
  • 250 gbroccoli- färsk
  • 2 dlsojabönor- skalade (Edamame), frysta
  • 225 gmangotärningar- lätt tinade
  • 23 msksesamfrö- gärna svart och vitt
  • 3salladslökar
  • 1röd chili
  • 300 goxfilé
  • jordnötsolja
  • koriander

Dressing

  • 1röd chili
  • 2 msklime- pressad
  • 2 mskfisksås
  • 1 mskjordnötsolja
  • 1 tsksesamolja
  • 1 tskråsocker
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 1 krukakoriander- hackad

Gör så här

  1. Börja med dressingen: Klyv chilifrukten, skrapa bort kärnorna och finhacka chiliköttet. Blanda alla ingredienser.

  2. Salladen: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ta från värmen och lägg i nudlarna. Lägg på ett lock och låt dra enligt förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Klipp eventuellt nudlarna i mindre bitar. Blanda med dressingen. Smaka av med salt.

  3. Dela broccolin i buketter. Skiva stammen och dela skivorna. Koka broccolin precis mjuk i lättsaltat vatten. Koka bönorna enligt förpackningen. Vänd ner broccoli, bönor och mango i nudelsalladen.

  4. Rosta sesamfröna i en torr het panna. Strimla salladslöken och chilin.

  5. Skär oxfilén i kuber, 2x2 centimeter. Stek dem hastigt i jordnötsolja i en stekpanna. Krydda med salt. Strö oxfilén över nudelsalladen. Toppa med sesamfrö, salladslök, chili och korianderblad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök