Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Enkel nudelsallad med fräscha asiatiska smaker som toppas med lätthalstrad oxfilé passar lika bra en vardag som fredagskväll – helt enkelt när man vill äta något gott, men inte hinner tillbringa timmar i köket.
Börja med dressingen: Klyv chilifrukten, skrapa bort kärnorna och finhacka chiliköttet. Blanda alla ingredienser.
Salladen: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Ta från värmen och lägg i nudlarna. Lägg på ett lock och låt dra enligt förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Klipp eventuellt nudlarna i mindre bitar. Blanda med dressingen. Smaka av med salt.
Dela broccolin i buketter. Skiva stammen och dela skivorna. Koka broccolin precis mjuk i lättsaltat vatten. Koka bönorna enligt förpackningen. Vänd ner broccoli, bönor och mango i nudelsalladen.
Rosta sesamfröna i en torr het panna. Strimla salladslöken och chilin.
Skär oxfilén i kuber, 2x2 centimeter. Stek dem hastigt i jordnötsolja i en stekpanna. Krydda med salt. Strö oxfilén över nudelsalladen. Toppa med sesamfrö, salladslök, chili och korianderblad.
Recept från Mitt kök