Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasnudlar med grön curry & sesamlax

Proteinrika och glutenfria glasnudlar gjorda på mungbönsmjöl smakar fint i sällskap med lättstekt lax. Perfekt för dig som upptäckt dash-dieten!

Glasnudlar med grön curry & sesamlax
Glasnudlar med grön curry & sesamlax
Glasnudlar med grön curry & sesamlax
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Glasnudlar med grön curry

  • 200 gglasnudlar
  • 1zucchini- grön eller gul
  • 1pak choi
  • 0,5gul lök
  • 1 mskrapsolja
  • 23 tskcurrypasta- grön
  • 1 dlcrème fraiche- lätt

Sesampanerad lax

  • 500 glax- i bit, färsk
  • 2 msksesamfrön- svarta och vita
  • 1 mskrapsolja
  • salt
  • svartpeppar- malen

Till garnering

  • koriander- färsk
  • 0,5röd chili
  • 1 dlgroddar- till exempel china rose
  • 4 klyftorlime- eller citron

Gör så här

  1. Glasnudlar med grön curry: Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet.

  2. Strimla zucchinin i en grönsakssvarv eller tunt på längden med en vass kniv.

  3. Strimla pak choi och lök.

  4. Fräs glasnudlar, zucchini, pak choi och lök i oljan.

  5. Blanda i den gröna currypastan och lätt-crème fraiche.

  6. Sesampanerad lax: Skär laxen i fyra bitar.

  7. Strö ut sesamfrön på ett fat. Vänd köttsidan på laxbiten i sesamfröna och stek i oljan med skinnsidan uppåt. Salta och peppra.

  8. Servering: Servera nudlarna med laxen.

  9. Garnera med koriander och skivad röd chili, groddar och lime eller citron.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök