Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasnudelwok med räkor och dressing av brynt smör och soja

Recept på glasnudelwok med räkor och dressing av brynt smör och soja. Denna rätt är glutenfri och får härligt nötig smak av det brynta smöret. Hacka gärna ner en chili eller servera chilisås till.

Glasnudelwok med räkor och dressing av brynt smör och soja
Glasnudelwok med räkor och dressing av brynt smör och soja
Glasnudelwok med räkor och dressing av brynt smör och soja
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 burkräkor- handskalade (550 g/300 g avrunnen vikt)
  • 100 gsmör
  • 1 dlsoja- japansk
  • 1gul lök
  • 1vitlöksklyfta
  • 250 gvitkål
  • 200 gglasnudlar
  • 450 gwokblandning- fryst
  • 1 mskolivolja
  • 1 krukakoriander

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull på medelvärme tills det har fin färg och doftar nötigt. Tillsätt sojan.

  2. Skala och tunnskiva lök och vitlök. Ansa och strimla vitkålen.

  3. Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.

  4. Stek wokblandningen i olja ca 3 min. Tillsätt lök, vitlök och kål och woka ytterligare ca 3 min.

  5. Blanda ner nudlarna med soja-smöret. Låt räkorna rinna av och blanda ner dem i nudlarna. Garnera med koriander.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Jeanette Pettersson