Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasnudelsallad med ägg och räkor

Glasnudelsallad med ägg och räkor i salt och syrlig dressing med mycket ­umamismak av torkade alger.

Glasnudelsallad med ägg och räkorGlasnudelsallad med ägg och räkorGlasnudelsallad med ägg och räkor
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5paprika
  • 100 gglasnudlar- kokta
  • 50 gräkor- räkor
  • 50 gsallad- blandad
  • 1ägghalva
  • 1 tskfurikakeblandning

Dressing

  • 1 msksoja- ljus
  • 2 tsklime- pressad
  • 1 mskrapsolja

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Häll den i burken. Kärna ur paprikan och skär den i skivor. Lägg ner i dressingen.

  2. Klipp nudlarna i mindre bitar. Lägg ner dem i burken med räkor och sallad ovanpå.

  3. Toppa med ägghalva och furikakeblandning.

Vad tyckte du om receptet?

Håll salladen fräsch, förvara i glasburk

Gott, nyttigt, snyggt och smart – gör din lunchsallad i en glasburk. Bygg den lager på lager så håller den sig fräsch länge. Dressingen ska vara i botten! Häll ut och blanda salladen i tallriken när det är dags för servering.