Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasmästarsill

Inget julbord utan sill! Här är ett klassiskt och pålitligt alternativ.

Glasmästarsill
Glasmästarsill
Glasmästarsill
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 burkarinläggningssill- à 420 g
  • 1 storrödlök- skivad
  • 1morot- skivad
  • dillkvistar

Lag

  • 1 dlättiksprit- 12 %
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 10kryddpepparkorn
  • 8svartpepparkorn
  • 2 tsksenapsfrön- gula
  • 2lagerblad
  • dillstjälkar

Gör så här

  1. Låt filéerna rinna av. Koka upp ättiksprit, socker och vatten i en kastrull. Låt kallna i vattenbad. Tillsätt kryddpeppar, senapsfrö, dillfrö och lagerblad till lagen.

  2. Skär filéerna i sneda bitar och lägg ner i en glasburk. Varva med rödlök, morot och dillkvistar. Slå över den kalla lagen. Sätt på lock och ställ kallt 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök