Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glasmästarsill är en riktig klassiker som passar fint på julbordet. Det speciella med den här sillen är att den har skinnet och ryggbenet kvar.
Rensa och ta ur sillen, ryggben och skinn ska vara kvar. Lägg sillen i iskallt vatten i ett dygn, ställ in sillen i kylen.
Koka upp vatten, ättiksprit och strösocker. Låt lagen kallna helt.
Skär sillen i 2 centimeter breda bitar.
Skala och skiva löken, moroten och pepparroten.
Varva sillen, kryddorna och grönsakerna i en glasburk och häll på lagen. Låt dra i 1–2 dygn.
Förvara sillen i kylen.
Recept från Mitt kök