Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasmästarsill - recept

Glasmästarsill är en riktig klassiker som passar fint på julbordet. Det speciella med den här sillen är att den har skinnet och ryggbenet kvar.

Glasmästarsill - recept
Glasmästarsill - recept
Glasmästarsill - recept
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 2sillar- hela
  • 2 dlvatten
  • 1 dlättiksprit
  • 2 dlströsocker
  • 1morot
  • 2 cmpepparrot
  • 10vitpepparkorn
  • 8kryddpepparkorn
  • 3lagerblad

Gör så här

  1. Rensa och ta ur sillen, ryggben och skinn ska vara kvar. Lägg sillen i iskallt vatten i ett dygn, ställ in sillen i kylen.

  2. Koka upp vatten, ättiksprit och strösocker. Låt lagen kallna helt.

  3. Skär sillen i 2 centimeter breda bitar.

  4. Skala och skiva löken, moroten och pepparroten.

  5. Varva sillen, kryddorna och grönsakerna i en glasburk och häll på lagen. Låt dra i 1–2 dygn.

  6. Förvara sillen i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök