Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glasmästarsill med citron

Kanske den nya favoritsillen? Välj femminuterssill till sillrätterna om du vill, så får du tid över till annat i påsk!

Glasmästarsill med citron
Glasmästarsill med citron
Glasmästarsill med citron
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1 förp5-minuterssill- 420 g
  • 1röd lök
  • 1 bitpurjolök- ca 15 cm
  • 0,5citron- skalbitar eller rivet skal

Lag

  • 3 dlvatten
  • 2 dlsocker
  • 5 mskättiksprit- 12%
  • 0,5citron- färskpressad saft
  • 23lagerblad
  • 10kryddpepparkorn
  • 10svartpepparkorn
  • 5vitpepparkorn

Gör så här

  1. Mät upp vatten och socker i en kastrull. Koka upp och rör om tills sockret smält. Ta av värmen.

  2. Tillsätt ättikan och citronsaften. Blanda i kryddorna och låt lagen kallna.

  3. Skär sillen i bitar. Skala och strimla rödlöken. Ansa, snitta, skölj och strimla purjon.

  4. Varva sill, rödlök, purjolök och citronskal i en burk. Häll lagen med kryddorna mellan varven.

  5. Förslut och ställ kallt cirka 2 timmar eller över natten.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök