Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Julbordets tjocka revbensspjäll i all ära, men varför inte överraska med nya och kryddiga smaker som ligger rätt i tiden. Kål, citrus, torkad frukt, nötter, julost och sötpotatis ger vinterns glazade ribs en helt ny inramning!
Lägg köttet i en gryta. Mät upp så mycket vatten att det täcker köttet. Koka upp och skumma noga.
Tillsätt lök, kryddor och salt. Det ska vara 1 matsked salt per liter vatten. Koka sakta under lock tills köttet är mört, i cirka 50 minuter. Ta upp och låt rinna av.
När köttet har svalnat något, dela spjällen längs med benen.
Glaze: Hacka lök och vitlök. Fräs löken genomskinlig i olja. Låt vitlök, ingefära, tomatpuré, sambal oelek, kanel och kardemumma fräsa med en liten stund.
Tillsätt glögg, sirap och apelsinskal. Koka ihop utan lock i 10-15 minuter. Plocka upp kanelstången. Mixa glazen slät med stavmixer. Smaka av med salt.
Blanda kött och glaze i en ugnsform. Låt gärna köttet marinera i några timmar.
Stek köttet i mitten av ugnen på 225 grader tills det har fin färg och lite knaprig yta, cirka 25 minuter. Vänd eventuellt en gång.
Recept från Mitt kök