Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glaserad mazarinpaj med godis

Mmmm......mazariner. Gör dina mazariner i en stor pajform i stället för många små. Enklare och snabbare, men lika gott!

Glaserad mazarinpaj med godis
Glaserad mazarinpaj med godis
Glaserad mazarinpaj med godis
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Pajbotten

  • 150 gsmör
  • 4 dlvetemjöl
  • 0,75 dlströsocker
  • 1äggula
  • 2 mskvatten

Mazarinfyllning

  • 300 gmandelmassa
  • 75 gsmör- mjukt
  • 3ägg

Glasyr

  • 3 dlflorsocker
  • 3 mskvatten
  • 2 dlgodis- blandat, till exempel dragerade chokladknappar och sockerhjärtan
  • 2 tskströssel- valfritt

Gör så här

  1. Pajbotten: Skär smöret i tärningar, blanda med vetemjöl och socker. Blanda i äggula och vatten, blanda ihop till en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och sätt in pajdegen att vila i kylen i 1 timme.

  2. Kavla ut och fodra en rund eller hjärtformad pajform, 24–26 centimeter i diameter, med degen. Nagga botten med en gaffel.

  3. Sätt ugnen på 175 grader.

  4. Mazarinfyllning: Riv mandelmassan och blanda med smöret och äggen. Vispa ihop massan med en elvisp. Häll upp massan i pajskalet och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter tills fyllningen stannat.

  5. Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten. Bred glasyren över kakan och lägg på blandat godis och eventuellt strössel. Låt glasyren stelna och skär upp i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök