Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mmmm......mazariner. Gör dina mazariner i en stor pajform i stället för många små. Enklare och snabbare, men lika gott!
Pajbotten: Skär smöret i tärningar, blanda med vetemjöl och socker. Blanda i äggula och vatten, blanda ihop till en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och sätt in pajdegen att vila i kylen i 1 timme.
Kavla ut och fodra en rund eller hjärtformad pajform, 24–26 centimeter i diameter, med degen. Nagga botten med en gaffel.
Sätt ugnen på 175 grader.
Mazarinfyllning: Riv mandelmassan och blanda med smöret och äggen. Vispa ihop massan med en elvisp. Häll upp massan i pajskalet och grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter tills fyllningen stannat.
Glasyr: Rör ihop florsocker och vatten. Bred glasyren över kakan och lägg på blandat godis och eventuellt strössel. Låt glasyren stelna och skär upp i bitar.
Recept från Mitt kök