Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Glaserad kålrabbi, blomkålscrème, havskräfta och brynt smör-vinägrett är en lyxig förrätt.
Crème: Skär blomkålen i mindre bitar. Koka den mjuk i mjölk och grädde i en kastrull under lock, ca 8 min. Mixa blomkål och kokspad slätt med mixerstav. Krydda med salt.
Vinägrett: Bryn smöret med nötterna tills det är lätt brynt och börjar dofta nötigt. Häll i vinägern och ta kastrullen från plattan.
Skala kålrabbin och skär bort 1 cm nederst. Skär den i 1 cm stora tärningar.
Koka upp vattnet med 1 msk smör och lägg ner kålrabbitärningarna. Koka ca 3 min. Ta upp kålrabbin och koka ner smörvattnet tills det är lätt brynt. Lägg tillbaka kålrabbin och tillsätt socker och 2 krm salt. Låt koka ca 1 minut.
Krydda havskräftstjärtarna med 2 krm salt. Stek dem i 1 msk smör ca 30 sekunder på varje sida.
Fördela blomkålscrèmen på tallrikar och lägg på havskräftstjärtarna. Lägg på kålrabbin och häll över vinägretten. Klipp över lite krasse och servera direkt.