Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glaserad kaka med passion och citron

Underbar kaka som håller sig saftig i flera dagar tack vare glasyren.

Glaserad kaka med passion och citronGlaserad kaka med passion och citronGlaserad kaka med passion och citron
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 3ägg
  • 2 dlvetemjöl
  • 1 tskbakpulver
  • 1citron

Glasyr

  • 12passionsfrukter
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1 dlflorsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.

  2. Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd ner det. Rör ner citronskal och citronsaft.

  3. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen 30–35 min. Ta ut kakan och stjälp upp den ett på galler för att svalna.

  4. Glasyr: Dela passionsfrukterna och skrapa ut innehållet i en skål. Blanda ner citronsaft och florsocker. Vispa till en jämn, tunn glasyr och bred ut den över den avsvalnade kakan. Låt kakan kallna innan den skärs i skivor.

Vad tyckte du om receptet?