Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbar kaka som håller sig saftig i flera dagar tack vare glasyren.
Sätt ugnen på 175°. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ordentligt efter varje. Blanda ihop mjöl och bakpulver och vänd ner det. Rör ner citronskal och citronsaft.
Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter. Grädda kakan mitt i ugnen 30–35 min. Ta ut kakan och stjälp upp den ett på galler för att svalna.
Glasyr: Dela passionsfrukterna och skrapa ut innehållet i en skål. Blanda ner citronsaft och florsocker. Vispa till en jämn, tunn glasyr och bred ut den över den avsvalnade kakan. Låt kakan kallna innan den skärs i skivor.