Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mjuk citronkaka

Recept på mjuk citronkaka med glasyr - blir bara godare om den får stå till sig ett par timmar för att bli riktigt tung och citronmättad.

Mjuk citronkaka
Mjuk citronkaka
Mjuk citronkaka
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 150 gsmör- osaltat
  • 3ägg
  • 2,5 dlrörsocker- fint
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 1citron- rivet skal

Glasyr

  • 1citron- pressad saft
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i äggpöset tillsammans med smör och citronskal. Häll smeten i en smord avlång form, ca 1 1/2 liter.

  2. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 45 min.

  3. Blanda citronsaft och socker.  Häll glasyren över den nybakade kakan och låt den kallna i formen.

Vad tyckte du om receptet?