Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Havtornen tillför såväl en härliga syra som en trevlig färgkontrast.
Smält smöret och rör ner socker och ägg.
Blanda vetemjöl, kakaopulver, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner blandningen i smöret och häll smeten i en smörad form cirka 20 cm i diameter.
Grädda kakan på 175 grader, cirka 15 minuter.
Glasyr: Blanda alla ingredienserna utom smöret i en kastrull och koka under omrörning några minuter.
Rör till sist ner smöret och bred smeten över den avsvalnade kakan. Låt gärna kakan vila en dag i kylskåp innan servering. Garnera med havtorn och servera med en klick grädde.
Recept från Mitt kök