Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Glaserad chokladkaka med havtorn


Havtornen tillför såväl en härliga syra som en trevlig färgkontrast.

Glaserad chokladkaka med havtorn

Glaserad chokladkaka med havtorn

Glaserad chokladkaka med havtorn

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 1,5 dlsocker
  • 1ägg
  • 0,5 dlkakaopulver
  • 1 dlvetemjöl
  • 2 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbakpulver

Glasyr

  • 0,75 dlvispgrädde
  • 1 msksirap
  • 35 gmörk choklad
  • 0,75 dlsocker
  • 2 msksmör

Garnering

  • 1 dlhavtorn

Gör så här

  1. Smält smöret och rör ner socker och ägg.

  2. Blanda vetemjöl, kakaopulver, vaniljsocker och bakpulver. Rör ner blandningen i smöret och häll smeten i en smörad form cirka 20 cm i diameter.

  3. Grädda kakan på 175 grader, cirka 15 minuter.

  4. Glasyr: Blanda alla ingredienserna utom smöret i en kastrull och koka under omrörning några minuter.

  5. Rör till sist ner smöret och bred smeten över den avsvalnade kakan. Låt gärna kakan vila en dag i kylskåp innan servering. Garnera med havtorn och servera med en klick grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök