Näringsberäknat - med bröd men utan sallad
Ca 550 kcal, 19 g fett, 32 g protein 60 g kolhydrater
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 19g
Protein: 32g
Kolhydrater: 60g
Grekiskt recept på Giovarlakia - frikadeller med ris. Den goda buljongen fångas upp med brödet som alltid serveras till.
Blanda köttfärs, ris, lök, persilja, citronsaft, äggvita, salt och peppar väl i en bunke. Rulla ca 20 frikadeller.
Blanda smör, olja och vatten i en kastrull. Låt koka upp. Ta grytan från plattan. Tillsätt ris och buljongtärningar. Rör om.
Lägg i frikadellerna. Sänk värmen. Sjud frikadeller och ris sakta under lock 20 min.
Vispa äggvitan i en bunke 2 min tills den skummar något. Tillsätt gulorna och vispa ytterligare 2 min. Vispa i citronsaften droppvis.
Häll av 4 dl buljong i ett litermått. Vispa ner buljongen i en tunn stråle i äggvispet. Häll tillbaka buljongen i grytan.
Värm och servera med grekisk sallad och bröd.
Näringsberäknat - med bröd men utan sallad
Ca 550 kcal, 19 g fett, 32 g protein 60 g kolhydrater