Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gino med vaniljglass - recept

Recept på gino, så enkelt och så gott till efterrätt! En klassisk dessert från restaurang PA & Co på Riddargatan i Stockholm. Skiva kiwi, banan och jordgubbar, garnera med riven, vit choklad och gratinera i ugnen. Servera med vaniljglass. Perfekt efterrätt till nyår eller som avslut på en helgmiddag.

Gino med vaniljglass - recept
Gino med vaniljglass - recept
Gino med vaniljglass - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2bananer
  • 4kiwi
  • 0,5 ljordgubbar
  • 150 gvit choklad

Tillbehör

  • vaniljglass- eller vispgrädde

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 230 grader.

  2. Skala och skiva bananerna. Skala och skiva kiwin och jordgubbarna. Lägg frukten i en ugnsfast form.

  3. Riv chokladen fint och strö över frukten. Gratinera i ugnen i 4–5 minuter, tills chokladen fått en krispig yta.

  4. Servera med vaniljglass eller vispgrädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök