Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gino med rabarber & jordgubbar – recept

Snabb favorit! Gino med rabarber och jordgubbar serveras med en skopa vaniljglass och mynta. Tips! Lägg den vita chokladen i frysen i 30 minuter innan du ska riva den så går det lättare.

Gino med rabarber & jordgubbar – recept
Gino med rabarber & jordgubbar – recept
Gino med rabarber & jordgubbar – recept
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 300 grabarber
  • 1 mskpotatismjöl
  • 1 dlljust muscovadosocker
  • 250 gjordgubbar
  • 100 gvit choklad

Till servering

  • vaniljglass
  • chokladmynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Skär rabarbern i bitar. Blanda med potatismjöl och muscovadosocker och fördela i smorda portionsformar. Sätt in i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

  3. Sätt ugnen på grill 200 grader. Skär av blomfästet på jordgubbarna och skär dem i bitar. Blanda med rabarbern. Riv chokladen och strö över.

  4. Gratinera i mitten av ugnen i cirka 30 sekunder, så att chokladen smälter och får färg. Passa noga! Servera med en kula vaniljglass och chokladmynta.

Vad tyckte du om receptet?

Snabb favorit! Gino med rabarber och jordgubbar serveras med en skopa vaniljglass och mynta. Tips! Lägg den vita chokladen i frysen i 30 minuter innan du ska riva den så går det lättare.

Recept från Mitt kök