Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gino med hjortron och vaniljglass

Recept på gino med hjortron och vit choklad. Hittar du inte chokladknappar kan du använda vanlig vit choklad som grovhackas innan den strös över hjortronen.

Gino med hjortron och vaniljglassGino med hjortron och vaniljglassGino med hjortron och vaniljglass
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 250 ghjortron
  • 0,5 dlsött vitt vin- t ex Chateau Menota
  • 100 gvita chokladknappar- (Odense)

Tillbehör

  • vaniljglass

Gör så här

  1. Fördela hjortronen i en ugnssäker form. Häll över vinet och låt stå och marinera ca 1 timme.

  2. Sätt ugnen på 275–300°. Strö chokladknapparna över hjortronen. Gratinera högt upp i ugnen tills chokladen smält och fått fin färg.

  3. Servera genast med glass till.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: