Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Gin fizz-parfait

En ljuvligt sötsyrlig parfait med en liten gin-twist.

Gin fizz-parfaitGin fizz-parfaitGin fizz-parfait
Gin ligger i tiden, och gin fizz parfait är den perfekta desserten för gin-älskaren. Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 3äggulor
  • 1,5 dlrårörsocker
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskpressad citron
  • 1 mskgin

Mandelknäck

  • 0,75 dlsötmandel
  • 0,5 dlfarinsocker
  • 50 gsmör
  • 1,5 mskvetemjöl
  • 1 mskvispgrädde
  • 1 mskljus sirap

Topping

  • minimaränger
  • citronskal- rivet

Gör så här

  1. Vispa äggulor och rårörsocker pösigt. Vispa grädden ­tillsammans med vaniljsocker. Vänd ner grädden i äggsmeten tillsammans med ­citronsaft och gin. Fördela smeten i en silikonform med kupoler eller välj valfri form. Ställ in i frysen i ca 6 tim. 

  2. Mandelknäck: Sätt ugnen på 175°. Grovhacka mandeln. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 min tills knäcken är gyllenbrun. Ta ut och låt kallna, bryt sedan i bitar.

  3. Lägg stora knäckbitar på assietter. Ta ut parfaiten ur formarna och lägg en på varje knäckbit. Toppa med smulade maränger och rivet citronskal.

Vad tyckte du om receptet?