Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En ljuvligt sötsyrlig parfait med en liten gin-twist.
Vispa äggulor och rårörsocker pösigt. Vispa grädden tillsammans med vaniljsocker. Vänd ner grädden i äggsmeten tillsammans med citronsaft och gin. Fördela smeten i en silikonform med kupoler eller välj valfri form. Ställ in i frysen i ca 6 tim.
Mandelknäck: Sätt ugnen på 175°. Grovhacka mandeln. Rör ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp under omrörning. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 7 min tills knäcken är gyllenbrun. Ta ut och låt kallna, bryt sedan i bitar.
Lägg stora knäckbitar på assietter. Ta ut parfaiten ur formarna och lägg en på varje knäckbit. Toppa med smulade maränger och rivet citronskal.